Bordeaux En Primeur 2023

 

Hvad er ’En Primeur’?

’En Primeur’ er et forsalg af vine, der stadig er lagret på fade, og endnu ikke aftappet. Ved at købe vinene i forsalg, kan de typisk erhverves til en lavere pris end når de er aftappet. Der er også eksempler på vine der vil være meget svære at få adgang til når det almindelige salg begynder.

Hvordan foregår det?

I foråret samles særligt indbudte vinhandlere, journalister, og franske vinkøbmand (såkaldte negocianter) til at smage på fadprøver af vin fra de forskellige slotte. Vinene er på dette tidspunkt typisk 6-8 måneder gamle. Herefter blive vinene bedømt af journalisterne og får en indledende karakter.

Hvornår køber jeg?

Når vinene er bedømt, går kampagnen i gang. Løbende bliver der frigivet vine til salg, og vi sætter i samme tempo vinene til salg på vores webshop.

► Se listen med frigivede vine her

Hvornår kommer vinen?

Vinen kommer typisk hjem 18-24 måneder efter den er udbudt til salg. Vi kontakter dig og aftaler levering så snart vinen er kommet hjem.

Hvilke vine skal jeg købe?

De bedste investeringsvine finder man for 99% vedkommende i Bordeauxregionen. Dem er der altid en stor og vedholdende efterspørgsel efter. En af årsagerne hertil er, at netop Bordeauxvine har en helt usædvanlig holdbarhed, og at de har en evne til at udvikle nye, fine nuancer i aromaoplevelsen. Det faktum har gjort Bordeauxvine til vinverdenens største samlerobjekt. Læg aldrig alle æg i samme kurv. Sørg for at opbygge en portefølje af flere investeringsvine. Det giver som hovedregel det mest sikre afkast.

► Læs mere om investering i vin, og hvad du skal holde øje med

► Ring eller skriv til os, vi er klar til at hjælpe dig

Opbevaring af vinene

For at bevare kvaliteten og standen på dine vine, er det vigtigt at de opbevares korrekt.  Det er vigtigt at vinen opbevares under en konstant temperatur, og at vinen ikke udsættes for for meget lys, eller ved for lav eller høj luftfugtighed.

Hvis formålet med dit vinkøb er investering, kan det være en god idé at få dine vine opbevaret på et klimastyret vinhotel. Vi giver dig med glæde et godt tilbud på opbevaring af dine vine.

► Læs mere om opbevaring af dine vine her

Få besked først når vinene bliver frigivet til salg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev på 1855cru.dk, så sender vi dig en mail hver uge under ’En Primeur’-kampagnen
med information om de netop frigivede vine. Er der en speciel vin du vil holde øje med, kan du skrive til os på
info@1855cru.dk, så giver vi dig besked når vinen bliver frigivet til salg.

► Tilmeld dig nyhedsbrevet her