Om Bordeaux Årgang 2023

Om Bordeaux årgang 2023

Når man taler om Bordeaux-vin, siger mange, at det er umuligt at opsummere regionen med få karakteristika. Bordeaux er mangfoldig, og dette var også tilfældet i 2023. Her er en gennemgang af årets gang i vinmarkerne.

Årgang 2023 i Bordeaux bar præg af en række overraskelser og udfordringer for vindyrkningen. Efter et meget varmt efterår i 2022 kom en kølig vinter, afløst af et varmt forår. Knopskydningen gik i gang allerede i de sidste dage af marts i hele regionen. En smule frost i begyndelsen af april fik heldigvis ingen betydelig påvirkning på knopskydningen eller udbyttet.

Kombinationen af relativt varme temperaturer og regelmæssig nedbør øgede truslen fra svampesygdommen meldug. Det krævede en stor indsats i vinmarkerne med konstant overvågning af vinstokkene og løbende behandling. Også efter blomstringsperioden fortsatte denne trussel. Mange ejendomme formåede at bekæmpe truslen om meldug og råd, og fået et flot udbytte, mens andre har lidt katastrofale udbyttetab.

Som et resultat af disse forhold blev høsten forsinket, og der opstod behov for flere plukninger for at sikre optimal modenhed af druerne. Trods de udfordrende betingelser formåede mange ejendomme at opnå bemærkelsesværdig høj kvalitet og karakter i deres vine. For andre resulterede det i mere begrænsede udbytter og en mere varieret kvalitet.

Resultatet af årgang 2023 er en række vine med forskellige stilarter og karakteristika. Mens nogle vine viser intens frugtighed og finesse, har andre en mere struktureret og koncentreret profil. Det er tydeligt, at den enkelte ejendom og vinmagerens håndværk har haft en betydelig indflydelse på det endelige resultat.

I betragtning af de udfordringer, som årgang 2023 har præsenteret, er det imponerende at se den overordnede kvalitet og diversitet i de fremstillede vine. Selvom det har været en krævende sæson, har Bordeauxs vinproducenter demonstreret deres evne til at tilpasse sig skiftende forhold og producere vine af høj kvalitet.

Se de frigivede vine her


 

EN PRIMEUR NYHEDER

I den årlige 'En Primeur'-kampagne, frigives der i perioder dagligt flere vine.

I denne periode udsender vi nyhedsbreve med fokus på de frigivede En Primeur vine. Disse vil blive udsendt i en hyppigere frekvens end vores normale nyhedsbrev.

Hvis du ønsker at modtage vores 'En Primeur'-nyhedsbrev, skal du afkrydse feltet 'Modtag frigivede 'En Primeur' vin-nyheder' i formularen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.