Slotsnavn på etiketten!
Château Haut-Brion blev den første Bordeauxvin, der blev solgt under slottets navn. Det skete i slutningen af 1600-tallet, hvor Arnaud III de Pontac begyndte at bruge slotsnavnet til sin vin, som han havde arbejdet målrettet på at forbedre.
Han fik bl.a. bevist, at vinen kunne blive endnu bedre ved fadlagring på helt fyldte fad (for at undgå iltning), og at det var vigtigt at omstikke vinen, således at uønsket bundfald blev frasorteret.Tidligere var vinen blot blevet solgt af vinkøbmændene i Bordeaux med betegnelsen Graves. Pludselig var det ikke udelukkende vinkøbmanden, der var garant for kvaliteten, men nu også selve ejendommen, hvor vinen var blevet skabt. Begrebet slotsvin var opstået.
Château Haut-Brion er i dag klassificeret som et af de fem 1. Cru slotte i Médoc’s 1855 klassifikation til trods for, at slottet er beliggende i Pessac-Lèognan.